ETÄMYYNNIN EHDOT AUTOKAUPASSA

Noudatamme hyvän kauppatavan lisäksi Autoalan kuluttajaneuvottelukunnan (AUNE) hyväksymiä ja kuluttaja-asiamiehen tarkastamia autokaupan tilaus- ja kauppasopimusehtoja. Huutokauppakohteissa AUNE ehdot eivät ole voimassa.

Etämyynnin sopimusehdot
Etämyynti on kaupankäyntiä, jossa ostaja ja myyjä eivät ole samanaikaisesti läsnä. Kauppa ja sitä edeltävä markkinointi tapahtuu kokonaan sähköpostilla, puhelimella tai muilla viestintävälineillä. Etämyynnin ehdot eivät täyty, jos ostaja on ennakkoon tutustunut ajoneuvoon Automaa Oy:n liikkeissä.

Ostajan palautusoikeus
Ostajalla on oikeus peruuttaa kauppa 14 vuorokauden kuluessa ostetun ajoneuvon tai tuotteen vastaanottamisesta. 
Palautusoikeus koskee yksityiskäyttöön hankittua, käteisellä tai osamaksulla ostettua ajoneuvoa tai tuotetta. Palautusoikeus ei koske ammatti- tai kilpailukäytössä ollutta tai jälleenmyynti tarkoitukseen hankittua ajoneuvoa.
 
Ennen palautusta ostajan on oltava yhteydessä myyjäliikkeeseen sopiakseen palautuksen tarkemmat yksityiskohdat.
Peruutus tehdään käyttämällä myyjältä saatavaa peruuttamislomaketta tai vapaamuotoisella sähköpostilla sen liikkeen osoitteeseen, mistä auto on ostettu VAASA, autotilaukset.vaasa@automaa.fi ja KOKKOLA, automyynti.kokkola@automaa.fi. Sähköpostin otsikoksi ”Kaupan peruutus” ja viestiin seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, myyty auto (merkki, malli, rekisterinumero) tilaus- ja toimituspäivä ja mistä toimipisteestä auto ostettu.

Vaasa: Kivihaantie 4, 65300 Vaasa. Puh. 020 780 7200
Kokkola: Vaunumiehenkatu 2, 67700 Kokkola. Puh. 020 780 7100

Palautettavan auton tulee olla teknisesti ja muutoin samassa kunnossa kuin se oli ostajalle luovutettaessa.
Ostajan tulee palauttaa ajoneuvo tai tuote siihen toimipisteeseen, joka on ajoneuvon tai tuotteen ostajalle luovuttanut.
Mahdolliset pesu ym. puhdistuskustannukset vähennetään palautettavasta summasta.
Auton mukana tulee olla kaikki autoon kuuluvat asiakirjat, vakiovarusteet sekä kauppahintaan kuuluneet lisävarusteet ja avaimet. Automaa tarkistaa yhdessä ostajan kanssa, että ajoneuvo tai tuote täyttää edellä mainitut palautuksen ehdot.
Palautussumma maksetaan ostajan ilmoittamalle tilille neljäntoista (14) vuorokauden sisällä ajoneuvon tai tuotteen palautuksesta. Ostajalle ei palauteta ajoneuvon tai tuotteen siirto-, kuljetus- tai muita kuluja. Jos Automaa huomaa ostajan palauttamassa ajoneuvossa tai tuotteessa puutteita myöhemmin, jotka ovat syntyneet ajoneuvon tai tuotteen ollessa ostajan hallussa, vähennetään palautettavasta summasta tuotteen arvon alenemaa vastaava summa ja
puuttuvista asiakirjoista ja avaimista mahdollisesti koituvat kulut.
 
Automaa palauttaa auton kauppasumman vähennettynä toimituskuluilla.
Mikäli autossa on osamaksurahoitus, vähennetään palautettavasta summasta mahdollisesti jäljellä oleva luotto (maksetaan rahoitusyhtiölle) sekä siihen liittyvät rahoituskustannukset (korko ja perustamiskulu).
 
Palautussumma maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille 14 vrk sisällä auton palautuksesta.
 
Jos Automaa huomaa ostajan palauttamassa ajoneuvossa puutteita myöhemmin, jotka ovat syntyneet ajoneuvon ollessa ostajan hallussa, on Automaalla oikeus hakea tuotteen palauttaneelta ostajalta takaisin ajoneuvon arvon alenemista tai korjaamista vastaava summa.