BONUSTURVA

Tarjoamme sinulle turvatumpaa ja huolettomampaa autoilua Automaan omalla Bonusturva -sopimuksella. Bonusturvan ansiosta sinä voit nauttia autoilusta ilman huolta tulevista korjauskuluista. Bonusturva kattaa laajasti autossa mahdollisesti ilmenevät korjaustarpeet.

 • Bonusturva Ultra

  • 12kk / 20 tkm 690 €

  • 24 kk / 40 tkm 990 €

 • Bonusturva e

  • 12kk / 20tkm 890 €

 

BONUSTURVA ULTRA kattaa seuraavat osat:

 
Moottori

Seuraavat moottorin sisällä olevat voidellut osat: nokka-akseli ja laakerit, kiertokanget ja laakerit, kampiakseli ja päälaakerit, öljypumppu, työntötangot ja nostimet, männät, männänrenkaat ja -tapit, keinuvarret ja laakeriholkit, venttiilijouset, -ohjaimet ja -istukat (ei ohjaimen tiivisteet), pakosarja, öljyputket, öljypohja, jakopään hihna/ketju, rattaat ja kiristin. Kannet, kotelot, moottorilohko ja sylinterinkannet sisältyvät Bonusturvan piiriin vain, jos ne vahingoittuvat sisäisesti voidellun osan rikkoutumisen takia. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Vaihteisto

Automaatti-, manuaali- tai jakovaihteisto: kaikki sisäiset voidellut osat vaihteiston sisällä (ei kytkin), jäähdytysputket (metalli), kiinnikkeet, momentinmuunnin, vauhtipyörä, öljypohja. Vaihteisto- ja jakovaihteistokotelo, eristeet, tiivisteet ja öljy vain siinä tapauksessa, että vaihteisto puretaan jonkun edellä mainitun osan rikkoutumisen johdosta.

Voimansiirto

Kaikki vetopyörästön sisällä olevat voidellut osat, akselit ja tasausnivelet, kumisuojukset, vetoakselin tuki, tasauspyörästö, etunavan vetolukot, vetoakseli, kardaani, ristinivelet. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Turbo

Ahtimen/turboahtimen kotelo, sisäiset voidellut osat, öljyputket, kiinnikkeet. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia. Bonusturva Ultra kattaa kaikki edellä mainittujen osien rikkoutumiset lukuun ottamatta omavastuuta. Bonusturva Ultra ei kata osia ja artikkeleita, joita ei ole edellä mainittu.

Ilmastointi

Kompressori, magneettikytkin, hihnapyöräkokoonpano, termostaattinen paisuntaventtiili, kompressorin katkaisukytkin, painekytkin. Ilmastoinnin putket/letkut, jäähdytysaine, eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jarrut

Pääsylinteri, alipaineen tehostin, kuormaventtiili, jarrujen hydrauliset putket ja kiinnikkeet, abs-jarrun hydraulinen ja elektroninen ohjausyksikkö, jarrutehostin, pyörän nopeusanturit, abs-jarrun hydraulinen pumppu-/moottorikokoonpano, paineen muunninventtiili. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jäähdytysjärjestelmä

Seuraavat polttomoottorin jäähdytysjärjestelmässä olevat osat: vesipumppu, jäähdytyspuhallinmoottori, moottorin jäähdyttimen kenno, lämmittimen kenno ja -moottori, termostaatti,  jäähdytinnesteen lämpötilan tunnistin. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Sähkötekniikka

Laturi 12V, laturin vapaakytkin, apulaitehihnan kiristin, kampiakselin hihnapyörä, mittariston taustavalokytkin, sytytyspuola, moottorin johtosarja, moottorin ohjausyksikkö, vaihteiston ulkoinen ja sisäinen ohjausyksikkö, voimansiirron ohjausyksikkö, pakokaasun kierrätysventtiili (EGR-venttiili), käynnistysmoottori, seuraavat sähköiset kytkimet, joita käytetään manuaalisesti tai mekaanisesti: jarruvalon kytkin, takalasin lämmittimen kytkin, ajovalojen kytkin, virtalukko, rattilukko, sähkötoimisen peilin kytkin ja moottori, suuntavilkun kytkin, pesupumpun kytkin, pyyhkimenkytkin, pesupumpun moottori (ei ajovalopesuri) ja pyyhkimen moottori. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Anturit (moottorinohjaus)

Öljynpaineen anturi, lämpöanturi, nokka-akselin asentotunnistin, kampiakselin asentotunnistin, lambda-anturi, nox-tunnistin, öljymäärä anturi, ilmamassamittari, imusarjan painetunnistin, kaasupolkimen asentotunnistin, ahtopaineen tunnistin, paine-erotunnistin. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Polttoainejärjestelmä

Imusarja, polttoainepumppu, polttoainejakaja, putket (metalli), paineensäädin, polttoainesäiliö, polttoainesäiliön täyttöputki, kaasuläppäkammio, lämmityssäädin, lisäalipainepumppu ja ruiskutuspumppu. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Ohjaus

Kaikki ohjauslaitteen ja ohjaustehostimen pumpun sisällä olevat voidellut osat, sähköinen ohjaustehostin, ohjaustehostimen letkut ja liitännät, rattiakseli, ohjausvaihde, ohjauspyörän säätömekanismi. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia. Bonusturva Ultra kattaa kaikkien edellä mainittujen osien rikkoutumisen lukuun ottamatta omavastuuta. Bonusturva Ultra ei kata osia ja artikkeleita, joita ei ole edellä mainittu.

Varustelu (vain tehdasasennetut)

Audiokomponentit (ei kaiuttimet/integroitu GPS-järjestelmä), radioantenni, ajonestojärjestelmä, vakionopeussäätimen katkaisimet ja vakionopeussäätimen tutka, ilmastointilaitteen ja lämmityksen kojelaudan ohjausyksikkö, mittaristo, tason säädön anturit ja rajoitinventtiilit, tason säädön kompressori, säädettävän istuimen moottori ja voimansiirto, istuimensäätökytkimet, avattavan katon käynnistyskytkin ja moottori, kattoluukun moottori ja kytkimet (ei kattoikkunan kiskot ja verhot), tavaratilan kannen kytkin ja moottori, sähkötoimisen ikkunan kytkimet ja moottori, sähkötoimisen ikkunan nostomekanismi. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Turvalaitteet

Turvatyynyt, törmäystunnistimet, turvatyynyn johdot (ei liittimet/hapettuminen), ohjauspylvään kosketinrulla.

e - Hybrid / Sähkö

Sähköinen ajomoottori, sähköisen ajomoottorin nopeudensäädin, sähköisen ajomoottorin ohjainlaite ja ilmalämpöpumpun kompressori. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia. Bonusturva Ultra kattaa kaikkien edellä mainittujen osien rikkoutumisen lukuun ottamatta omavastuuta. Bonusturva Ultra ei kata osia ja artikkeleita, joita ei ole edellä mainittu.

 

BONUSTURVA e kattaa 

Kaikki Bonusturva Ultra mainitut osat sekä seuraavat:
 
Korkeajännite

Korkeajänniteakku (ei 12V akku), korkeajänniteakun jäähdytysjärjestelmä, auton sisäinen korkeajännitelaturi (ei ulkoinen laturi, ei latausjohdot), DC-AC muunnin, DC-DC muunnin. Letkut, putket, johdot, eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia. Bonusturva e kattaa kaikkien edellä mainittujen osien rikkoutumisen lukuun ottamatta omavastuuta. Bonusturva e ei kata osia ja artikkeleita, joita ei ole edellä mainittu.


 

Yleisimpiä asioita, joita Bonusturva ei kata

 • Määräaikaishuollot, ohjelmapäivitykset ja säädöt
 • Jouset ja iskunvaimentimet
 • Pyöränlaakerit
 • Tukivarret
 • Pakoputki, katalysaattori ja
 • hiukkassuodatin
 • Johtosarjat
 • Eristeet ja tiivisteet
 • Kytkin kokonaisuudessaan
 • Kumipuslat
 • Suutin/pumppusuutin
 • Avaimet
 • Pysäköintitutka

Lisäturvan myöntää FinnTakuu Oy 

Asiakaspalvelu 010 616 8080

info@finntakuu.fi  |  www.finntakuu.fi